Alles is energie!

Daarom werkt systemisch werken!

Energie bestaat uit frequenties. Dat weten we nog wel van de natuurkundeles van vroeger… toch? Alles heeft z’n eigen frequentie en communiceert met elkaar via energie. Albert Einstein is er groot mee geworden. Hij zei niet voor niets: “Alles is energie!”

Zijn speciale relativiteitstheorie geldt niet alleen voor absolute bewegingen. Ook jouw cellen, organen, zenuwstelsel en gedachten communiceren met elkaar via frequenties en hebben allemaal hun eigen energie. Die energie staat niet op zichzelf. Ze oefent een blijvende en duidelijke invloed uit op jou en je omgeving. Elke dag, op elk moment van je leven.

Die ‘onzichtbare’ energie heeft een grote invloed op wie je bent, wat je doet en hoe er interactie plaatsvindt tussen jou en je omgeving. Daar ben je je lang niet altijd van bewust, maar het is enorm waardevol om dat wel te worden. Systemisch werken kan hierbij helpen. Het maakt de onzichtbare energie zichtbaar die binnen een systeem problemen veroorzaken, maar ze ook kunnen oplossen.

Met organisatieopstellingen en familieopstellingen passen wij al jaren systemisch werken toe. Zo helpen we mensen met persoonlijke en organisatievragen. Wij geloven in de meerwaarde van deze methodiek. Zozeer dat we het ook regelmatig toepassen bij onze eigen vragen.

Zo liep ik laatst bij een interim klus tegen een onduidelijke werkstructuur aan. Lastig, omdat juist ik de persoon was die orde moest scheppen in die onduidelijke structuur. Mijn vraag (‘Wie is hier nu echt de baas?’) heb ik los van dat bedrijf met een collega-trainer van Nusa Services beetgepakt. Een online organisatieopstelling bracht mij inzicht in hoe de formele en informele besluitvorming in dit bedrijf plaatsvond. Door die dynamiek duidelijk te krijgen en me bewuster te worden van mijn eigen rol daarin, zijn de energiestromen in dit bedrijf binnen enkele weken anders gaan lopen en is de samenwerking enorm verbeterd.

Op die manier maken we de onderstroom binnen familie- en organisatieverbanden zichtbaar. Elk van deze verbanden kent een eigen dynamiek met eigenzinnige wetmatigheden en ordeningen. Die worden niet alleen door jou aangestuurd, maar door alle ‘spelers’ binnen zo’n systeem. Daar bewust van zijn helpt je enorm en maakt je succesvoller en gelukkiger. En zoals we laatst weer hebben ervaren, geldt dat niet alleen voor onze klanten, maar dus ook voor onszelf!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt geen spam. Het e-mail-veld is verplicht, de rest optioneel. Wie weet tot ziens!