E-coaching, werkt dat wel?

Hoe effectief is coaching op afstand?

Laten we vooropstellen dat we absoluut geen misbruik willen maken van de huidige pandemie; COVID-19. Voor vele van ons een verschrikkelijke situatie die het niet verdient uitgebuit te worden. Het is een situatie waarbij eenieder van ons op zoek is naar een nieuwe balans waarin werk, vrienden en relatie een nieuwe betekenis krijgen.

Bij ons in de omgeving zijn de eerste faillissementen al aangevraagd en werknemers vragen zich af of ze straks nog wel een baan hebben. Waar is mijn plek nu, vroeg een vriendin laatst die nu thuis continu haar man en kinderen om zich heen heeft. Hoe blijf ik een goede moeder vertelde iemand anders me. Haar dochter ziet haar elke dag thuis en toch is er geen tijd voor haar: mama moet werken! “En hoe gaat het nu met alle projecten nu ik veel minder aandacht aan kan besteden?”: zei een andere vriendin.

Allemaal terechte vragen waarbij een objectieve coach je kan helpen een nieuw balans te vinden.

Bij Nusa Services werkte we voor de COVID-19 uitbraak en bijbehorende maatregelen ook al met online coaching en we weten dat het heel erg goed werkt. Het is in deze tijden een veilige en snelle manier om een steuntje in de rug te krijgen.

Werkt e-coaching ook voor mij?

Jazeker kunnen we volmondig zeggen!

Een groot voordeel van het online coachen is dat er sneller contact gemaakt kan worden met de coach. Hierdoor heb je minder het gevoel een nummer te zijn dat over drie weken weer 45 minuten op gesprek mag verschijnen, maar dat je een persoon, een mens, bent. Iemand die gezien wordt omdat je coach er helemaal is voor jou!

Hoe gaat coaching online dan?

Bij Nusa Services coachen we online op twee verschillende manieren.

1. Coaching via mail:

Je ontvangt een set vragen van jouw coach waarna jij rustig de tijd neemt om de vragen te overdenken. Je mailt jouw antwoorden pas terug als je de vragen goed hebt doordacht en een passend antwoord hebt gevonden. Omdat de coaching via mail verloopt maakt het niet uit of je dit overdag of ’s nachts doet als je toch al wakker ligt.

Voordelen mailen met je coach:

•          Het is tijdsonafhankelijk. Coachen via de mail is een uitkomst voor iedereen die een druk en onregelmatig leven leidt;
•          Je doet het in je eigen tempo. In je eigen tijd, op welk tijdstip van de dag of nacht dan ook, kan je contact zoeken met jouw coach;
•          Het is locatie onafhankelijk. Vanuit je eigen vertrouwde omgeving, of een andere plek waar jij je prettig voelt zoek je contact met je coach.

2. Coaching via videobellen:

Een gesprek gevoerd vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving. Geen reistijd en volledig in veiligheid toch een persoonlijk gesprek voeren. Je krijgt nou eenmaal niet al je gedachten en gevoelens op papier.

Voordeel van videobellen met je coach:
Voor je coach is dit een goede manier om te bepalen of het proces nog op de juiste manier voor je verloopt.

Hoe begin je met online coaching?

1.         Je stuurt ons een mail waarin je in het kort uitlegt waarom je graag gecoacht zou willen worden.

2.         De coach stuurt een ontvangstbevestiging en geeft de verschillende mogelijkheden door. Hierbij moet je denken aan een beschrijving van de kosten, de frequentie, hoe er contact gezocht kan worden, op welke momenten en de geschatte duur van je traject.

3.         Ben je het eens met het voorstel? Dan gaan we van start!

Heb je een vraagstuk waar je zelf niet uitkomt of wil je meer weten over online coaching? Neem dan contact met ons op via hello@nusaservices.nl. Dan kunnen we even overleggen of, en hoe, we je van dienst kunnen zijn.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt geen spam. Het e-mail-veld is verplicht, de rest optioneel. Wie weet tot ziens!