OPLEIDING ORGANISATIEOPSTELLINGEN 2020 – 2021

Opleiding Organisatie opstelling

Het programma In het kort

Tijdens de opleiding organisatieopstellingen leer je om een volwaardig begeleider te worden bij verschillende opstellingsvormen. Niet enkel leer je alle facetten van systemisch werk en organisatieopstellingen, we gaan ook in op de persoonlijke ontwikkeling van jou als begeleider. Omdat we het belangrijk vinden dat je jouw product kunt ‘verkopen’ aan jouw cliënten, werkgever en/of collega’s, besteden we hier ook tijd aan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Introductie systemisch werk

De introductiebijeenkomst is een tweedaagse sessie inclusief overnachting. We gaan in op de grondslagen en principes van het systemisch werk en we ontdekken jouw persoonlijke doel om opsteller te worden voor organisatieopstellingen.

Organisatieopstellingen

Je leert de verschillende dimensies van organisatieopstellingen te herkennen en te gebruiken. We gaan in op dynamieken die binnen organisaties en teams plaatsvinden en zo ga je de verschillende thema’s herkennen. Er wordt systemisch gekeken naar het doel van de organisatie, het team of de individu binnen het systeem. Je leert welke invloed systemische verstrikkingen binnen een organisatie hebben en hoe je deze kan ontvlechten.

Jij als begeleider

Tijdens deze opleiding leer je hoe jij de beste begeleider uit jezelf kunt halen. Zo besteden we aandacht aan jouw neutraliteit en het stellen van de juiste vragen. Persoonlijke groei en zelf opstellingen ervaren vinden we een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling naar het begeleiden van opstellingen.

Voor wie geschikt

Voor iedereen die de systemische tools zou willen gebruiken bij coaching, begeleiding en/of training van individuen en groepen.

Vooropleiding

Er zijn geen eisen aan de vooropleiding. Het opleidingsniveau is HBO. Mocht je twijfels hebben of jouw vooropleiding geschikt is, neem dan contact met ons op.

Datums praktijkdagen

24 en 25 september, 30 oktober, 20 november, 11 december, 22 januari, 12 februari en 5 maart.

Prijs

2.995,00 excl BTW

Ja, ik doe mee!

Opleiding Organisatieopstellingen 2020 – 2021

Tijdens de opleiding ‘Organisatieopstellingen’ leer je alle aspecten die er nodig zijn om professioneel begeleider te worden tijdens verschillende soorten opstellingen.

We hebben hiervoor gekozen voor de volgende aanpak:

Blended learning

Bij Nusa Services geloven we dat je het beste leert door middel van ‘blended learning’, waarbij online leren, de bijeenkomstdagen en de intervisiegroepen elkaar versterken. Doordat je vooraf kennis en ervaring opdoet is er voldoende tijd om tijdens de bijeenkomstdagen uitgebreid te oefenen en samen te werken.

Bijeenkomstdagen

De bijeenkomstdagen zijn gericht op afwisselende werkvormen die je in wisselende samenstellingen oefent. De werkvormen worden in verschillende leerstijlen aangeboden zodat we kunnen garanderen dat eenieder invulling kan geven aan zijn persoonlijke leerbehoefte.

Ervaren trainers

De ervaren trainers zijn niet alleen specialisten in systemisch werk, ze hebben ook binnen verschillende andere gebieden jarenlange ervaring met trainen, coachen en begeleiden. De trainers zullen jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens het gehele traject begeleiden. Dat doen ze als mentor bij de bijeenkomstdagen en als coach online. Je krijgt een één-op-één coachgesprek met een van de trainers waarbij jouw persoonlijke vraagstukken behandeld worden.

Online leeromgeving

Naast de bijeenkomstdagen werk je met onze rijke online leeromgeving die je ondersteunt in jouw leerproces. Na de opleiding ontvang je al het onlinemateriaal ter verdieping en naslagwerk.

Intervisie

Binnen verschillende besloten Social Mediagroepen zal je contact hebben met jouw intervisiegroep. In deze groepen worden ervaringen en materiaal gedeeld om elkaar te blijven stimuleren en inspireren. Ook zal je met jouw intervisiegroep gaan oefenen.

Boekenpakket

Voorafgaand aan de opleiding ontvang je van Nusa Services een boekenpakket dat je tijdens de opleiding gaat gebruiken. Ook zullen we je regelmatig tips geven over boeken die binnen een bepaald thema vallen.

Materiaal tafelopstelling

Ook ontvang je van Nusa Services materiaal die je nodig hebt voor de tafelopstellingen. We gaan deze tijdens de opleiding gebruiken. Daarnaast zullen we regelmatig tips geven over aanvullende materialen, die wij gebruiken tijdens onze tafelopstellingen.

Veiligheid

Ieders veiligheid en gezondheid staat voorop. We zullen tijdens de bijeenkomstdagen de veiligheidsmaatregelen volgens het RIVM in acht nemen. Blijkt dit niet mogelijk te zijn, dan bieden we de bijeenkomstdagen virtueel aan.

Na afloop van de opleiding heb je:

  • De juiste vaardigheden om verbinding te maken met je cliënt en de representanten;
  • Inzicht in jouw sterke kanten en kennis over hoe je deze kunt inzetten tijdens een organisatieopstelling;
  • Kennis om richting te geven tijdens het verloop van een organisatieopstelling;
  • Kennis om jouw product te ‘verkopen’ aan cliënten, werkgevers en/of collega’s.

Praktische informatie

 Wat krijg je van ons?

  • Inloggegevens tot onze online leeromgeving en toegang tot onze besloten facebookgroep.
  • Bij aanvang van de opleiding ontvang je ons boekenpakket, dat je nodig hebt tijdens de opleiding.
  • Je ontvangt materiaal welke nodig is voor een tafelopstelling.
  • Een coachsessie van een uur om jouw persoonlijke proces te ondersteunen.
  • Korting als representant tijdens opstellingsdagen. Deze dagen mag je als representant bijwonen voor €10,- in plaats van de gebruikelijke prijs van €15,- .


Wat vragen we van jou?

Investering in Motivatie

We verwachten dat je tijd vrijmaakt voor de intervisiegroepen en dat de online lessen tijdig zijn afgerond, dus plan dit goed in in je agenda.

Investering in Tijd

De opleiding omvat 7 bijeenkomstdagen, 6 online lessen en 1 examendag.
De bijeenkomstdagen beginnen om 10.00 uur, we stoppen om 17.00 uur.

Per dag is er een uur lunchpauze zodat we gezamenlijk kunnen lunchen en even een rondje kunt lopen als je dat wenst.

Voor de online lessen houden we rekening met 1 dag per les, dus plan dit goed in in je agenda.
Voor de intervisiebijeenkomsten plannen we gemiddeld 4 uur per bijeenkomst, dus ook deze moeten goed ingepland worden in je agenda.

Financiële investering

Kosten voor deze opleiding zijn €2.995,- excl. btw.

Vrijstelling en korting: heb je bij ons de opleiding Familieopstellingen gevolgd en met succes afgerond? Dan mag je vrijstelling voor de introductie systemisch werk en een korting ontvangen van €300,-. Maar als je deze tweedaagse hebt meegemaakt en je ervaren hebt wat dit voor je kan doen, kunnen we ons ook voorstellen dat je niet in zult gaan op dit aanbod.

In veel gevallen is een vergoeding voor deze opleiding mogelijk. Kijk daarvoor ook <hier>. [hyperlink toevoegen]

Na het succesvol afronden van het examen zullen we gezamenlijk een feestelijke uitreiking van het certificaat hebben.

Locatie

Onze bijeenkomstdagen zijn op het prachtige en centraal gelegen landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden.
Een rustige locatie, midden in de natuur, waar we ongestoord kunnen leren en ervaren.

 

Beide opleidingen

Overweeg je om de opleiding organisatie- én organisatieopstellingen te doen? Neem dan contact met ons op. Hoewel het programma erg overeenkomt is in beide opleidingen de inhoud wezenlijk anders. We kunnen samen doorspreken waar het verschil zit en wat voor jou de beste oplossing is.

Incompany

Deze opleiding biedt Nusa Services ook incompany aan, mogelijk met maatwerk voor jouw specifieke organisatie of branche.