Neem geen genoegen met een zesje!

Herken je dat? Je hebt je werk, je relatie en je vrienden. Je leven is stabiel en oké. Maar je weet diep van binnen dat er meer uit te halen is. Want je leven sprankelt niet. Je relatie is stabiel, maar ook een beetje saai. Je hebt werk, maar je kruipt elke dag ongeïnspireerd achter je computer. Je hebt vrienden, maar je ziet ze veel te weinig. Elke dag is eigenlijk precies hetzelfde als de dag ervoor.

Je leven kabbelt voort. Het gaat niet slecht genoeg om te klagen en niet goed genoeg om echt gelukkig te zijn. Je leven is een zesje. En dat is eigenlijk een groot gevaar. We zouden bijna wensen dat het net wat slechter ging in je leven, zodat je wel móet veranderen. Want op de middelbare school nam je misschien genoegen met een zes, maar voor je levensgeluk zou je altijd voor de tien moeten gaan!

Angsten voor situaties die niet bestaan

Juist voor de cruciale gebieden in je leven is het het lastigst om stappen te maken voor échte verandering. Maar dat mag geen reden zijn om die stappen niet te zetten, want je wéét dat dat je pas echt gelukkiger gaat maken.

Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat we weerstand voelen bij verandering. Daar zijn wij mensen namelijk niet zo goed in. We vinden het ingewikkeld. Leven in veiligheid vinden we prettig en comfortabel. We kennen het en weten wat we kunnen verwachten. Als je gaat veranderen, is je toekomst onzeker. Je hebt angst om afgewezen te worden en kritiek te krijgen. Straks zit je zonder werk. Of als je je relatie beëindigt, ben je straks misschien wel alleen…

Maar dat zijn angsten voor situaties die nog helemaal niet bestaan. Het is de kunst om de wens om te groeien los te zien van de angst voor verandering. Dat gaat niet vanzelf. Hiervoor moet je tijd, rust en ruimte nemen. Om de juiste richting in jouw leven te kiezen.

Stappen zetten voor échte verandering

Het is nooit te laat om de richting van jouw leven te bepalen. En veranderen kun je alleen zelf. Dat vraagt om lef. Een mooie eerste stap kan zijn om eens na te denken over wat jij zou willen veranderen in je leven én waar je bang voor bent om dat te doen. Het levert je vast al hele mooie inzichten op. Met Nusa Services kunnen wij je helpen om deze en de volgende stappen te zetten. Bijvoorbeeld met het (online) programma ‘Doen waar je gelukkig van wordt ’. Je leert wat geluk voor jou betekent en we gaan op zoek wat ervoor nodig is om dat geluk blijvend te maken. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt geen spam. Het e-mail-veld is verplicht, de rest optioneel. Wie weet tot ziens!