Organisatie transformatie

Organisatie transformatie

Als organisatie sta je nooit stil. Je wilt innoveren, versnellen, fuseren of reorganiseren. Geen alledaagse processen, maar wel van levensbelang voor de (groei) van jouw bedrijf. Dat vraagt om kundige begeleiding, want maar liefst vijftig procent van de transformaties mislukt. En wij weten waarom.

Medewerkers zijn net mensen

Veel transformatieconsultants focussen zich op de kosten en kwaliteit. Belangrijk, maar de ‘zachte’ kant en individuele behoeften van medewerkers moeten niet vergeten worden. Want, geloof het of niet, medewerkers zijn net mensen.

Iedereen hoort erbij en is belangrijk. De mensen zijn immers het grootste kapitaal van een organisatie. Die moet je dus koesteren en begeleiden in jouw transformatie. Dat doe je door:

  • Duidelijk te maken waarom er veranderd moet worden.
  • Duidelijk te maken wat het doel is achter het doel.
  • Iedereen mee te nemen in het proces.
  • Een duidelijk kader en transformatiemethode te bieden.

 

Doe je dit niet, dan blijven andere zaken belangrijker en gaan geheid de hakken in het zand. Dan is ook jouw transformatie gedoemd te mislukken.

Zonder draagvlak geen succes

Zonder draagvlak kun je beter stoppen met transformeren. We zeggen niet dat iedereen het met de transformatie eens moet zijn, maar wel dat ze het moeten begrijpen. Dat er naar ze wordt geluisterd. Dat ze invloed hebben op de transformatie. Alleen dan wordt jouw transformatie een succes.

Voor een succesvolle transformatie dien je je teams en je mensen door alle lagen heen mee te nemen. Zet de waarden centraal. Van je organisatie tot het individu. Wij kunnen dit en gebruiken daarvoor onze veelgeprezen D.A.T.O.-methode. Benieuwd wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Organisatie transformatie

Organisatie transformatie

Nusa Services heeft de D.A.T.O.-methode ontwikkeld. Deze methode ondersteunt ons drie lagen transformatiemodel. Organisatie begeleiding geeft invulling aan de organisatie transformatielaag uit dit model.

ZO HELPEN WIJ JE AAN EEN SUCCESVOLLE TRANSFORMATIE. GA JE MEE OP JOUW ORGANISATIE REIS?

Drie lagen transformatie