Transformeren in coronatijd

In hoeverre keert het oude normaal terug als we straks het virus hebben ‘verslagen’? Dat vraag ik me de laatste tijd steeds vaker af. Hoe rot deze tijd ook is, corona biedt ons namelijk ook best wat ingrediënten die we straks kunnen gebruiken voor een positieve levenslange transformatie.  

Als je het over transformaties hebt, dan is de coronatijd daar wellicht wel het meest actuele en treffende voorbeeld van. We gingen van ‘oud’ naar ‘nieuw’, iedereen moest zich aanpassen, veel dingen konden opeens niet meer… Ja, dan moet je wel veranderen. Of je wil of niet.

Waar een verandering vaak drie tot zes maanden aanhoudt, duurt een transformatie langer. Dan heb je het al gauw over één tot drie jaar. De coronapandemie houdt ons nu al zo’n tijd in z’n greep, dat het ons de kans biedt om van de positieve dingen die we nu ervaren een levensechte transformatie te maken. Want positieve dingen zijn er zeker, hoe gek dat ook klinkt. Natuurlijk willen we allemaal weer heel graag écht contact, maar herinneren jullie je de helderblauwe wateren in Venetië nog? En wat te denken van de spectaculaire daling van de CO2-uitstoot!

Dat zijn positieve veranderingen op macroniveau. Maar op microniveau kom ik ze ook tegen. Mij bereiken steeds meer mooie verhalen van mensen die dankzij corona tot hele waardevolle inzichten zijn gekomen. Ze zijn niet alleen veranderd omdat het moest, maar ook omdat het kon. In hun dagritme. In hun manier van leven. In de keuzes die zij maken. Ze zijn gezonder gaan leven, zijn fitter geworden en hebben meer innerlijke rust gevonden. Ja, zij hebben corona aangegrepen om veranderingen aan te brengen in wie ze zijn. Ook zij verlangen weer naar het ‘oude normaal’, maar ze zijn wel van plan om deze nieuwe inzichten daar straks als het sein ‘brand meester’ wordt gegeven een plek in te geven.

Wat me opvalt bij deze ‘positivo’s’ is dat zij bovenal hun eigen verantwoordelijkheid nemen in alles wat zij nu ervaren en hoe zij daarmee omgaan. De nieuwe ervaringen en mensen die ze ontmoeten zien zij als iets positiefs. Het is als een heling voor ze in deze vervelende tijd. Zij ontdekken hun persoonlijke waarden, vinden motivatie en creëren geluk. Zo maken zij hun persoonlijke transformatie door.

Dit is wat dat betreft hét moment om al het goede van het nieuwe normaal te verduurzamen. En het mooie is: jij kan dat ook! Mocht je een zetje in je rug nodig hebben, dan kunnen wij je erbij helpen. Voor persoonlijke, team en organisatie transformaties hebben wij een unieke D.A.T.O.-methode ontwikkeld. Benieuwd? Neem gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt geen spam. Het e-mail-veld is verplicht, de rest optioneel. Wie weet tot ziens!